Nieuws

21 december 2022

Dijkstra Groep na 138 jaar in nieuwe handen

Vanaf 1 januari 2023 gaat Dijkstra Groep over in nieuwe handen. Ons bedrijf wordt overgenomen door het vorig jaar aangetreden management en investeerder Convent Capital. Deze stap maakt het voor Dijkstra Groep mogelijk om de krachten ook te bundelen met aan Convent Capital verbonden bedrijven als Zonneveld Ingenieurs, Ingenieursbureau Ulehake en softwareontwikkelaar Future Insight.

23 november 2022

Tech To The Future in MartiniPlaza

Dinsdag en woensdag stonden we tijdens Tech To The Future in MartiniPlaza Groningen! Samen met Koninklijke Oosterhof Holman en Roelofs lieten we zien wat jongeren kunnen worden als ze later, net als wij, willen werken aan de weg van de toekomst.

11 oktober 2022

Lenz Bierman wint LEGO-set én een bezoek aan het nieuwe Julianaplein

Tijdens Techniek Tastbaar in Leek deed Lenz mee aan onze wedstrijd en raadde hij het totaalgewicht van onze wals. Hij zat slechts veertig kilo naast het totaalgewicht en won daarmee een LEGO-set! De uitreiking van de prijs vond plaats op één van de grootste bouwlocaties van Noord-Nederland: het nieuwe Julianaplein.

27 september 2022

Techniek Tastbaar Leek

Op vrijdag 23 september bezochten honderden jongeren Techniek Tastbaar in Leek. Met klasgenoten, ouders en leerkrachten kregen ze van allerlei bedrijven uit de omgeving een kijkje achter de schermen van de meest uiteenlopende technische beroepen. Ook wij waren aanwezig met als hoofdthema wegenbouw.

1 augustus 2022

Nieuwe Kia EV6 voorziet uitvoerders van duurzame energie

Begin dit jaar testten we een Kia EV6 om te kijken of deze auto onze uitvoerdersverblijven kan voorzien van duurzame energie. En met succes, want in de praktijk gaat dit prima! Ook is er aan het eind van de dag voldoende energie over om de uitvoerder weer thuis te brengen.

28 juli 2022

Transformatorstation Windplan Groen in gebruik

Het transformatorstation aan het Olsterpad bij Dronten is zo goed als gereed. Het transformatorstation ontvangt stroom van de omliggende windparken van Windplan Groen en zet deze om naar 330 KV.

27 juli 2022

Geslaagd voor Veiligheidsladder trede 3

Op vrijdag 8 juli 2022 werd de audit voor de Safety Culture Ladder afgerond. Na een vijfdaagse audit kwam de uitslag: ruimschoots geslaagd! Op woensdag 27 juli ontvingen we uit handen van Arjen Werkmeester (commercieel directeur Normec) het certificaat.

11 juli 2022

Plaatsen liggers viaduct Emmen

Afgelopen dagen zijn de liggers aangebracht van het viaduct bij de N391 in Emmen. Daarmee is weer een grote stap in de realisatie gemaakt en krijgt het kunstwerk een echte aanblik van een viaduct.

20 juni 2022

PSO certificering op trede 2

Vorige week ontvingen wij het goede nieuws dat we met terugwerkende kracht vanaf 1 mei 2022 PSO gecertificeerd zijn op trede 2. Deze certificering erkent dat wij gemiddeld meer werkgelegenheid bieden aan personen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

9 juni 2022

Betonstort viaduct Emmen

Afgelopen weken is er ruim 200 m3 beton gestort bij de bouw van het viaduct bij de N391 in Emmen. Daarmee is een groot deel van de landhoofden en de pijlers waar de liggers op komen te rusten bijna klaar.

21 maart 2022

Elektrische auto als energievoorziening

Deze week hebben we een nieuwe mogelijkheid getest om onze uitvoerdersverblijven te voorzien van duurzame energie.

16 maart 2022

Betonwerk Windplan Groen gereed

In opdracht van Hitachi Energy bouwt Koninklijke Sjouke Dijkstra het transformatorstation voor Windplan Groen bij Dronten. Het betonwerk is inmiddels gereed en bestaat uit twee transformatorcellen, een schakel/bedieningsgebouw en de fundering voor de schakeltuin.

Certificering