Nieuws

24 juli 2023

Liggers viaduct A28 bij Wezep geplaatst

In het weekend van 21-23 juli hebben we de liggers geplaatst van het viaduct over de A28 bij Wezep. De A28 was hiervoor volledig afgesloten van vrijdagavond tot maandagochtend.

3 juli 2023

HVO100 vervangt fossiele brandstof

Sinds juni 2023 draait een groot deel van ons materieel op HVO100. Met deze zuivere brandstof stappen wij over naar alternatieve oplossingen om onze emissie-uitstoot te verlagen. Daarmee dragen wij bij aan een gezonde, duurzame en bereikbare toekomst.

19 april 2023

Asfalteren Meerstadlaan

Bij Meerstad hebben we vandaag het eerste asfalt aangebracht van de nieuwe verbindingsweg. De weg verbindt de stad Groningen met Meerstad en ontlast de huidige Driebondsweg.

21 december 2022

Dijkstra Groep na 138 jaar in nieuwe handen

Vanaf 1 januari 2023 gaat Dijkstra Groep over in nieuwe handen. Ons bedrijf wordt overgenomen door het vorig jaar aangetreden management en investeerder Convent Capital. Deze stap maakt het voor Dijkstra Groep mogelijk om de krachten ook te bundelen met aan Convent Capital verbonden bedrijven als Zonneveld Ingenieurs, Ingenieursbureau Ulehake en softwareontwikkelaar Future Insight.

23 november 2022

Tech To The Future in MartiniPlaza

Dinsdag en woensdag stonden we tijdens Tech To The Future in MartiniPlaza Groningen! Samen met Koninklijke Oosterhof Holman en Roelofs lieten we zien wat jongeren kunnen worden als ze later, net als wij, willen werken aan de weg van de toekomst.

15 oktober 2022

Uitreiking veiligheidscertificaten

Veilig werken wordt gezien en gewaardeerd. Afgelopen week ontvingen Willem Gerrit van den Bosch, Jan Bosscher, Tsjalling van Dijk, Ronald Faber en Tjeerd Hoekstra het certificaat Veiligheidsmedewerker van de maand voor hun inzet op het gebied van veiligheid en gezondheid tijdens de bouw van de transformatorstations van Windplanblauw en Windplan Groen. Mooi (en veilig) werk heren!

11 oktober 2022

Lenz Bierman wint LEGO-set én een bezoek aan het nieuwe Julianaplein

Tijdens Techniek Tastbaar in Leek deed Lenz mee aan onze wedstrijd en raadde hij het totaalgewicht van onze wals. Hij zat slechts veertig kilo naast het totaalgewicht en won daarmee een LEGO-set! De uitreiking van de prijs vond plaats op één van de grootste bouwlocaties van Noord-Nederland: het nieuwe Julianaplein.

27 september 2022

Techniek Tastbaar Leek

Op vrijdag 23 september bezochten honderden jongeren Techniek Tastbaar in Leek. Met klasgenoten, ouders en leerkrachten kregen ze van allerlei bedrijven uit de omgeving een kijkje achter de schermen van de meest uiteenlopende technische beroepen. Ook wij waren aanwezig met als hoofdthema wegenbouw.

1 augustus 2022

Nieuwe Kia EV6 voorziet uitvoerders van duurzame energie

Begin dit jaar testten we een Kia EV6 om te kijken of deze auto onze uitvoerdersverblijven kan voorzien van duurzame energie. En met succes, want in de praktijk gaat dit prima! Ook is er aan het eind van de dag voldoende energie over om de uitvoerder weer thuis te brengen.

28 juli 2022

Transformatorstation Windplan Groen in gebruik

Het transformatorstation aan het Olsterpad bij Dronten is zo goed als gereed. Het transformatorstation ontvangt stroom van de omliggende windparken van Windplan Groen en zet deze om naar 330 KV.

27 juli 2022

Geslaagd voor Veiligheidsladder trede 3

Op vrijdag 8 juli 2022 werd de audit voor de Safety Culture Ladder afgerond. Na een vijfdaagse audit kwam de uitslag: ruimschoots geslaagd! Op woensdag 27 juli ontvingen we uit handen van Arjen Werkmeester (commercieel directeur Normec) het certificaat.

11 juli 2022

Plaatsen liggers viaduct Emmen

Afgelopen dagen zijn de liggers aangebracht van het viaduct bij de N391 in Emmen. Daarmee is weer een grote stap in de realisatie gemaakt en krijgt het kunstwerk een echte aanblik van een viaduct.

Certificering