Nieuws

10 juni 2024

Wij zijn verhuisd!

Op vrijdag 7 juni 2024 zijn wij verhuisd naar een nieuwe kantoorlocatie. Van Zernikelaan 8 verhuisden wij naar het pand om de hoek aan de Lelystraat 2 in Leek.

5 juni 2024

Koninklijke Sjouke Dijkstra en MUG Ingenieursbureau na 40 jaar los van elkaar!

Vanaf 1 juli 2024 nemen Koninklijke Sjouke Dijkstra en MUG Ingenieursbureau gedeeltelijk afscheid van elkaar. Het koninklijke aannemersbedrijf gaat vanaf dat moment zelfstandig verder als regionale onderneming terwijl het ingenieursbureau zich samen met bedrijven uit Movares Group richt op de landelijke markt voor ingenieursdiensten.

9 oktober 2023

Techniek Tastbaar Leek geslaagd

Bijna 2000 bezoekers bezochten afgelopen vrijdag Techniek Tastbaar in Leek. Een uiteenlopend evenement, waarin kinderen de wereld van techniek ontdekken door te doen, vragen te stellen en dingen te maken. Ongeveer veertig bedrijven namen deel en lieten de veelzijdigheid van hun beroep zien. Klasgenoten, leerkrachten en ouders leerden bij onze stand meer over de thema’s wegenbouw en energie.

15 september 2023

Slimme applicatie voor asfaltonderhoud maakt data direct zichtbaar op de kaart

Voor het onderhoud van asfalt en andere wegverharding ontwikkelden MUG Ingenieursbureau en Koninklijke Sjouke Dijkstra samen een slimme en praktische onderhoudsapplicatie.

24 juli 2023

Liggers viaduct A28 bij Wezep geplaatst

In het weekend van 21-23 juli hebben we de liggers geplaatst van het viaduct over de A28 bij Wezep. De A28 was hiervoor volledig afgesloten van vrijdagavond tot maandagochtend.

3 juli 2023

HVO100 vervangt fossiele brandstof

Sinds juni 2023 draait een groot deel van ons materieel op HVO100. Met deze zuivere brandstof stappen wij over naar alternatieve oplossingen om onze emissie-uitstoot te verlagen. Daarmee dragen wij bij aan een gezonde, duurzame en bereikbare toekomst.

19 april 2023

Asfalteren Meerstadlaan

Bij Meerstad hebben we vandaag het eerste asfalt aangebracht van de nieuwe verbindingsweg. De weg verbindt de stad Groningen met Meerstad en ontlast de huidige Driebondsweg.

21 december 2022

Dijkstra Groep na 138 jaar in nieuwe handen

Vanaf 1 januari 2023 gaat Dijkstra Groep over in nieuwe handen. Ons bedrijf wordt overgenomen door het vorig jaar aangetreden management en investeerder Convent Capital. Deze stap maakt het voor Dijkstra Groep mogelijk om de krachten ook te bundelen met aan Convent Capital verbonden bedrijven als Zonneveld Ingenieurs, Ingenieursbureau Ulehake en softwareontwikkelaar Future Insight.

23 november 2022

Tech To The Future in MartiniPlaza

Dinsdag en woensdag stonden we tijdens Tech To The Future in MartiniPlaza Groningen! Samen met Koninklijke Oosterhof Holman en Roelofs lieten we zien wat jongeren kunnen worden als ze later, net als wij, willen werken aan de weg van de toekomst.

15 oktober 2022

Uitreiking veiligheidscertificaten

Veilig werken wordt gezien en gewaardeerd. Afgelopen week ontvingen Willem Gerrit van den Bosch, Jan Bosscher, Tsjalling van Dijk, Ronald Faber en Tjeerd Hoekstra het certificaat Veiligheidsmedewerker van de maand voor hun inzet op het gebied van veiligheid en gezondheid tijdens de bouw van de transformatorstations van Windplanblauw en Windplan Groen. Mooi (en veilig) werk heren!

11 oktober 2022

Lenz Bierman wint LEGO-set én een bezoek aan het nieuwe Julianaplein

Tijdens Techniek Tastbaar in Leek deed Lenz mee aan onze wedstrijd en raadde hij het totaalgewicht van onze wals. Hij zat slechts veertig kilo naast het totaalgewicht en won daarmee een LEGO-set! De uitreiking van de prijs vond plaats op één van de grootste bouwlocaties van Noord-Nederland: het nieuwe Julianaplein.

27 september 2022

Techniek Tastbaar Leek

Op vrijdag 23 september bezochten honderden jongeren Techniek Tastbaar in Leek. Met klasgenoten, ouders en leerkrachten kregen ze van allerlei bedrijven uit de omgeving een kijkje achter de schermen van de meest uiteenlopende technische beroepen. Ook wij waren aanwezig met als hoofdthema wegenbouw.

Certificering