Betonbouw

voor civiele werken

Koninklijke Sjouke Dijkstra voert in toenemende mate betonwerken uit. Voor diverse opdrachtgevers realiseren wij betonwerken voor bijvoorbeeld schakelstations of kunstwerken.

Betonbouw voor schakelstations

Een van onze specialismen is het bouwen van schakelstations voor wind- of zonneparken. Elk schakelstation wordt op maat gemaakt conform de wensen en eisen van de opdrachtgever. Het voorlopig ontwerp van de opdrachtgever werken we samen uit tot een definitief ontwerp die vervolgens door ons wordt uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp.

Schakelstations worden vaak omringd door hoge betonnen scherfwanden die de omgeving beschermen in het geval er iets mis zou gaan met de trafo's. De trafo's worden gekoeld middels olie. Bij eventuele calamiteiten wordt de olie opgevangen in een Olie-Benzine-Afscheider (OBAS) zodat deze niet in het milieu terecht komt. Koninklijke Sjouke Dijkstra bouwt deze schakelstations van gewapend beton.

Vaak realiseren wij bij de bouw van een schakelstation ook gelijktijdig de omliggende infrastructuur. Denk hierbij aan grondwerk, riolering en het aanbrengen van terreinverharding en hekwerken rondom het schakelstation. Zo verzorgen wij voor onze opdrachtgevers de aanleg van een schakelstation van A tot Z.

Betonnen kunstwerken

Ook bouwen we betonnen kunstwerken als viaducten, tunnels en bruggen. De ontwerpen, berekeningen en de tekeningen hiervoor werken we in detail uit tot een uitvoeringsontwerp en vervolgens zorgen we voor de realisatie van het project.

Recente betonprojecten

Certificering