Slimme applicatie voor asfaltonderhoud maakt data direct zichtbaar op de kaart

15 september 2023

Voor het onderhoud van asfalt en andere wegverharding ontwikkelden MUG Ingenieursbureau en Koninklijke Sjouke Dijkstra samen een slimme en praktische onderhoudsapplicatie.

We koppelden een online GIS-portaal aan Carlson-meetapparatuur. Hiermee worden uitgevoerde metingen direct zichtbaar en gevisualiseerd in het GIS-portaal. Onze uitvoerders meten met een gps-stok alle locaties in die voor onderhoud in aanmerking komen. Elke meting wordt vervolgens direct vastgelegd en zichtbaar in het portaal. Ook aanwezige objecten kunnen worden ingemeten en vastgelegd inclusief gps-locatie.

Zichtbaar en deelbaar
Het grootste voordeel hiervan is dat alle data direct gedigitaliseerd, gevisualiseerd  en vastgelegd zijn. Locaties, afmetingen en aanwezige details worden exact vastgelegd en zijn deelbaar met collega’s en opdrachtgevers. Na het inmeten toont het portaal gelijk de oppervlakten van elk ingemeten vak. Daarmee zijn vragen of discussies over locaties en afmetingen (van bijvoorbeeld op papier aangegeven locaties) verleden tijd. Ook kunnen foto’s worden toegevoegd aan een locatie waarmee details eenvoudig zichtbaar worden.  

Ook voor andere toepassingen
De applicatie is ook ideaal voor andere toepassingen. Denk aan het inmeten van objecten die alleen tijdens een bouwfase zichtbaar zijn zoals kabels en leidingen, huisaansluitingen, riolering etc.

De app is ontwikkeld in een samenwerking van onze geo-ict’ers met onze uitvoerders. Door het bundelen van hun kennis en ervaring is de app uitermate goed inzetbaar!
Voor meer informatie over de app kun je terecht bij Jaap Poelwijk: jpoelwijk@mug.nl.

 

Slimme app voor onderhoud riolering, asfalt en beton

Certificering