Wij zijn erkend leerbedrijf

Werken en leren via Beroepsbegeleidende of Beroeps Opleidende Leerweg

Koninklijke Sjouke Dijkstra is een erkend leerbedrijf voor Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) en Beroeps Opleidende Leerweg (BOL). Bij ons maak je kennis met de praktijk en leer je van ervaren vakmensen.

Wij zijn erkend opleider voor zes verschillende opleidingen/functies:

  • Allround vakman GWW (25091)
  • Vakman GWW (25097)
  • Middenkaderfunctionaris Infra (25105)
  • Opperman bestratingen (25095)
  • Straatmaker (25096)
  • Assistent bouwen, wonen en onderhoud (25250)

Momenteel zitten wij ook in de erkenning voor Uitvoerder Bouw & Infra (25119).

Leren van ervaren vakmensen
In een BBL-traject kun je bij ons werken en leren. Je werkt vier dagen en gaat één dag in de week naar school. Tijdens de dagen dat je werkt word je begeleid door gecertificeerde leermeesters die al jaren ervaring hebben in het vak. Zij kunnen je alles vertellen over wat je moet weten en waar je op moet letten. Wij bieden je een salaris, een goede en veilige werkplek, en het opdoen van ervaring met de werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep. Bij een BOL-traject ga je juist meer naar school en loop je bij ons een (tijdelijke) stage.

Ook iets voor jou?
Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende plek om te werken en te leren? Kijk dan eens op Stagemarkt.nl. Daar vind je alle beschikbare stages. Je kunt ook contact opnemen met onze afdeling P&O om te vragen naar de mogelijkheden.

Piet van der Veen

Van leerling straatmaker naar uitvoerder infra

Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen als leerling straatmaker. Naast mijn werk volgde ik toen een opleiding waarmee ik eerst straatmaker niveau 2 haalde en later ook niveau 3. Nu ik een aantal jaren werk vind ik het steeds leuker worden. Ik heb meer ervaring en weet steeds beter hoe dingen gaan en moeten. Dat geeft ook meer plezier in het werk. Daarom wil ik nu ook graag verder leren zodat ik straks volledig uitvoerder infra kan worden.

Naar school gaan is echt een verschil met vroeger. Nu weet ik waar het voor doe en ik kan alles wat ik leer direct toepassen tijdens mijn werk. Ik ga een middag/avond in de week naar school en de rest van de week werk ik. De uren die ik tijdens mijn werkweek mis om naar school te gaan worden doorbetaald, de avonduren zijn mijn eigen tijdsinvestering. Ik hoop over twee jaar klaar te zijn en dan het diploma Uitvoerder Infra niveau 4 op zak te hebben!