Kinderen uit Appingedam maken kennis met bouw en infra

26 juni 2024

In Appingedam bezochten 22 kinderen van basisschool de Vuurvlinder onze bouwplaats in Opwierde. De kinderen uit groep 8 waren uitgenodigd om een kijkje te nemen op de bouw en kennis te maken met het werk dat we daar uitvoeren.

Zelf meebouwen
Deze wijk wordt volledig aardbevingsbestendig herbouwd en opnieuw ingericht. Een aantal van de kinderen woont ook in deze omgeving. Een mooie gelegenheid voor ze om te zien hoe hun nieuwe wijk gebouwd wordt, maar ook om zelf aan de slag te gaan.

Metselen en straatmaken
Bij Nijhuis mochten ze een stukje muur metselen en bij Sjouke Dijkstra kregen ze les in het straatmaken. Onder het toeziend oog van echte vakmannen gingen de handen uit de mouwen en werd er enthousiast gewerkt!

Het bezoek is een initiatief van JongGOUD Eemsdelta, gemeente Eemsdelta, Nijhuis Bouw en Koninklijke Sjouke Dijkstra.

Certificering