Dijkstra Groep na 138 jaar in nieuwe handen

21 december 2022

Vanaf 1 januari 2023 gaat Dijkstra Groep over in nieuwe handen. Ons bedrijf wordt overgenomen door het vorig jaar aangetreden management en investeerder Convent Capital. Deze stap maakt het voor Dijkstra Groep mogelijk om de krachten ook te bundelen met aan Convent Capital verbonden bedrijven als Zonneveld Ingenieurs, Ingenieursbureau Ulehake en softwareontwikkelaar Future Insight.

Een begrip in Noord-Nederland
Ons familiebedrijf dat in 1884 werd opgericht door Sieger Dijkstra, kent een rijke geschiedenis in de weg- en waterbouw en is een begrip in Noord-Nederland. Bij Dijkstra Groep werken ruim 230 medewerkers verdeeld over vestigingen in Leek en Amsterdam-Zwanenburg. Binnen Dijkstra Groep is Koninklijke Sjouke Dijkstra (KSD) actief als aannemer in grond, weg, water en civiele betonbouw. KSD is één van de aannemers binnen Combinatie Herepoort die werkt aan het project Aanpak Ring Zuid in Groningen. MUG Ingenieursbureau opereert landelijk en levert ontwerp- en adviesdiensten op het gebied van infra, water, natuur, milieu, archeologie, energie, geo-ict & data, specialistische maatvoering en landmeten. De overname is inclusief de deelnemingen in Asfaltproductie Westerbroek, Asfalt Kennis Centrum en AKROH slijtlagen. Wij worden getypeerd als praktische denkers en slimme doeners.

Bouwen aan een nieuwe toekomst
De overname van Dijkstra Groep past in de buy&build strategy van Convent Capital en is gericht op de vorming van een groep bedrijven die actief is in de markt van software gedreven ingenieursdiensten. De ambitie is om ‘the leading digital engineer’ te worden en hiermee voorop te lopen in de keten van initiatief tot realisatie en beheer. Met software gedreven diensten kunnen we hoogwaardige technische oplossingen bieden voor complexe binnenstedelijke projecten en gezamenlijk zetten we in op de engineering en realisatie van infrastructuur, impact, safety en sustainability.

Door deel te nemen aan deze groep van bedrijven kan Dijkstra Groep direct profiteren van kennis en synergievoordelen en daarmee de dienstverlening versterken. Vanuit het ingenieurs- en aannemersbedrijf zetten we in op duurzame waarde creatie voor en de ambitie van opdrachtgevers. Daarmee blijven we samen met medewerkers en opdrachtgevers bouwen aan een economische, gezonde en duurzame toekomst.

Wijziging in directiesamenstelling
De gewijzigde directie van Dijkstra Groep bestaat uit Edwin Oostinga en Erik Poel. Beiden kwamen in april 2021 als directielid aan boord van Dijkstra Groep met een overname van aandelen in het vooruitzicht. Zij beschikken over gedegen ervaring in de ingenieurs- en aannemersbranche en hebben een groot netwerk. Als onderdeel van de overname zullen Oostinga en Poel ook aandeelhouder worden van de Dijkstra Groep.

Afscheid
Na vijf generaties zwaait nu de laatste Dijkstra (de huidige voorzitter van VNO-NCW Noord) af. Dijkstra en vier andere aandeelhouders dragen hun aandelen over. Vanaf 1 januari 2023 neemt de organisatie afscheid van de oude bestuurders en de familieband. Sieger Dijkstra neemt dan afscheid van de Raad van Commissarissen en ook directeuren en medeaandeelhouders Wim de Keijzer en Theo Brattinga nemen afscheid. Afgelopen tien jaar wisten zij Dijkstra Groep succesvol uit te bouwen van 130 naar ruim 230 medewerkers. De nieuwe bestuurders zijn hen zeer erkentelijk voor hun enorme inzet voor de organisatie en de wijze waarop zij Dijkstra Groep hebben geleid.

Certificering