Lenz Bierman wint LEGO-set én een bezoek aan het nieuwe Julianaplein

11 oktober 2022

Tijdens Techniek Tastbaar in Leek deed Lenz mee aan onze wedstrijd en raadde hij het totaalgewicht van onze wals. Hij zat slechts veertig kilo naast het totaalgewicht en won daarmee een LEGO-set! De uitreiking van de prijs vond plaats op één van de grootste bouwlocaties van Noord-Nederland: het nieuwe Julianaplein.

Kennismaken met wegenbouw
Lenz weet nog niet precies wat hij wil worden. Daarom was hij ook op Techniek Tastbaar, een evenement om kennis te maken met technische beroepen. Op de bouwplaats van het nieuwe Julianaplein krijgt hij samen met zijn ouders en zijn zusje een inkijkje in ons mooie werk. Samen met collega Jan Jaap loopt hij om de diepst gelegen tunnel van het Julianaplein, waar ze bezig zijn met het aanbrengen van wapening voor het beton. Jan Jaap vertelt Lenz van alles over zijn werk in de wegenbouw. Van de ontwerpen in de keet tot aan realisatie. "We zijn hier nog lang niet klaar, pas in 2024 kun je over het nieuwe plein rijden".

Eerst LEGO, later studeren
Een enorm en ingewikkeld project. Ook voor Lenz: "Eigenlijk zou ik niet eens weten wat te doen, zo groot is het!". Eerst maar eens bouwen met LEGO, dan komt de studiekeuze vanzelf wel.

Certificering