Techniek Tastbaar Leek

27 september 2022

Op vrijdag 23 september bezochten honderden jongeren Techniek Tastbaar in Leek. Met klasgenoten, ouders en leerkrachten kregen ze van allerlei bedrijven uit de omgeving een kijkje achter de schermen van de meest uiteenlopende technische beroepen. Ook wij waren aanwezig met als hoofdthema wegenbouw.

Onze collega's lieten jongeren kennismaken met het vak landmeten en vertelden hoe je een weg ontwerpt. Op tafel lagen ontwerptekeningen, verschillende asfaltmonsters en in emmers de grondstoffen voor asfalt. Ook werd er verteld hoe asfalt wordt aangebracht. Met een waterproefje konden de jongeren zelf testen hoe snel ZOAB regenwater afvoert.

Buiten stond één van onze walsen die uiteraard ook even van binnen bekeken kon worden. Aan de wals was een prijsvraag gekoppeld. Degene die het totaalgewicht van de wals wist te raden (inclusief vloeistoffen en machinist) kon een technisch LEGO-set winnen. De winnaar wordt later deze week op de hoogte gebracht en zat slechts 40kg naast het totale gewicht van 8155kg!

Het was een geslaagde dag waarbij veel leuke gesprekken zijn gevoerd met jongeren en hun ouders. Wellicht zien we ze over enkele jaren bij ons stagelopen of als collega!

Certificering