Nieuwe Kia EV6 voorziet uitvoerders van duurzame energie

1 augustus 2022

Begin dit jaar testten we een Kia EV6 om te kijken of deze auto onze uitvoerdersverblijven kan voorzien van duurzame energie. En met succes, want in de praktijk gaat dit prima! Ook is er aan het eind van de dag voldoende energie over om de uitvoerder weer thuis te brengen.

De auto is voorzien van V2L-technologie waarmee de elektriciteit uit de accu direct kan gebruikt kan worden door elektrische apparaten. Door de auto aan te sluiten op het stroompunt van het uitvoerdersverblijf is het niet meer nodig om gebruik te maken van een generator op brandstof. Dit bespaart brandstof, Co2-uitstoot en is volledig geluidsarm.

Later dit jaar voegen we ook nog enkele exemplaren van de elektrische Volkswagen ID.Buzz toe aan ons wagenpark. Ook die zijn voorzien van de V2L technologie.

Certificering