Elektrische auto als energievoorziening

21 maart 2022

Deze week hebben we een nieuwe mogelijkheid getest om onze uitvoerdersverblijven te voorzien van duurzame energie.

Door een elektrische Kia EV6 aan te sluiten op het stroompunt van de container, wilden we bekijken of het mogelijk is om gebruik te maken van de energie uit de accu van de auto. De EV6 beschikt over Vehicle to Load (V2L) functionaliteit en we wilden testen of er vanuit de accucapaciteit voldoende energie beschikbaar is voor het opladen van elektrisch gereedschap, computers, elektrische trilplaten en het koffiezetapparaat.

Vooralsnog is de proef een succes en is het een serieuze optie om hiermee dieselgeneratoren te vervangen door stroom te gebruiken vanuit de accu’s van de elektrische voertuigen. Wordt vervolgd!

Certificering