Sjouke Dijkstra bouwt nieuw viaduct in N391 bij Emmen

22 november 2021

In opdracht van collega aannemer KWS Infra bouwt Koninklijke Sjouke Dijkstra komend jaar het nieuwe viaduct in de N391 bij Emmen. KWS is hoofdaannemer en gaat de weg tussen Emmen en Veendam ombouwen tot een stroomweg zonder rotondes en verkeerslichten.

Civiele betonbouw
Sjouke Dijkstra verzorgt de civiele betonbouw van het nieuwe viaduct in de N391 ter hoogte van de Emmerweg te Emmen. Het viaduct krijgt twee overspanningen van prefab liggers die samen een brugdek maken van 38x13.50 meter. Het viaduct krijgt speciale vormpijlers en wordt afgewerkt met RVS leuningen en randelementen.

Ombouw tot ongelijkvloerse aansluiting
Het kruispunt bij Emmerschans wordt omgebouwd tot een ongelijkvloerse aansluiting omdat de N391 en de N862 belangrijke verbindingen zijn voor de bereikbaarheid van Emmen. De provincie Drenthe en de gemeente Emmen willen hiermee zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer.

Planning
Op 16 november 2021 gaven gedeputeerde Cees Bijl en wethouder René van der Weide het symbolische startsein voor de ombouw door het weggraven van de eerste grond. Medio april 2022 starten de werkzaamheden voor het viaduct en de oplevering staat gepland voor oktober 2022. Tijdens de ombouw zal er zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de reductie van CO2. In de animatie hieronder is te zien hoe de nieuwe situatie er uit gaat zien.

Meer informatie en contact
Voor informatie kunt u contact opnemen met Bernard van Noordenburg, projectmanager civiele betonbouw.
T. 06 22 52 74 00
E. bvannoordenburg@sjoukedijkstra.nl

Of kijk op de projectwebsite van de provincie Drenthe.

MMbereikbaar - Aansluiting Emmerschans

Certificering