Nieuwe elektrische kniklader

19 mei 2021

Deze week werd er opnieuw een elektrische machine toegevoegd aan ons materieel. Met de komst van een elektrische kniklader maken we weer een stap in de reductie van onze Co2-uitstoot en emissievrij werken.

De kniklader/mini-shovel is een GiANT G2200E X-tra die voorzien is van een 6,5 kW accu. De elektrische vierwielaandrijving levert daarmee maar liefst 12.500N aan trekkracht en het hydraulische gedeelte wordt aangedreven door een 12 kW elektromotor. Dat de machine elektrisch is, is zichtbaar aan het groene stekker/blad symbool, maar nog veel meer hoorbaar door het ontbreken van het geluid van een brandstofmotor. De stille elektromotor is alleen hoorbaar als de machine in beweging is. De machine werd na aankomst direct in gebruik genomen en draait zijn eerste uren bij het asfaltonderhoud voor de gemeente Groningen.

Bij Koninklijke Sjouke Dijkstra kijken we voortdurend hoe we onze Co2-uitstoot kunnen verminderen en innovatief kunnen omgaan met emissiereductie. Daarom maken we steeds meer en waar mogelijk gebruik van elektrische voertuigen en machines.

Certificering