Eerste elektrische auto bij Koninklijke Sjouke Dijkstra

4 januari 2021
2021-01-04 12:27:00

Net voor de kerstvakantie nam collega Jan-Jaap Gorter een gloednieuwe Volkswagen ID.3 in ontvangst. Hij neemt hiermee de eerste volledig elektrische auto binnen Koninklijke Sjouke Dijkstra in gebruik.

De afgelopen jaren is er binnen de Dijkstra Groep veel aandacht besteed aan onze Co2-uitstoot. Dit is ook duidelijk te merken aan de samenstelling van het huidige wagenpark. De eerste elektrische auto binnen de Dijkstra Groep werd in 2018 al in gebruik genomen en langzamerhand stappen steeds meer collega's over naar een volledig elektrisch exemplaar. Zo rijden er bij MUG Ingenieursbureau al vijf exemplaren rond en worden er dit jaar nog enkele auto's vervangen voor elektrische en hybride exemplaren. 

Uitbreiding laadpalen kantoor Leek

Omdat de verschuiving naar elektrisch rijden steeds groter wordt breiden we bij het kantoor in Leek het aantal laadpunten uit. Het is de bedoeling om dit jaar naar zeven laadpunten te gaan rondom ons kantoor. Daarmee kunnen medewerkers en bezoekers hun auto's laden. Het dak van het kantoor ligt vol met zonnepanelen waarmee een deel van de benodigde energie zelf wordt opgewekt.

Actieradius geen probleem

Jan-Jaap ervaart inmiddels dat de actieradius geen belemmering meer is. Hij kan thuis en op kantoor laden en komt met zijn dagelijkse werkzaamheden prima uit. En mocht het incidenteel nodig zijn, dan kan hij bij een snellaadpunt in een relatief korte tijd de benodigde kilometers bijladen. Over het elektrisch rijden is hij zeer te spreken, dat is uitermate comfortabel! 

Certificering