Wethouder opent vernieuwd fietspad Peizerweg

28 september 2020
2020-09-28 10:43:00

Op donderdag 24 september opende wethouder Philip Broeksma van Verkeer & Vervoer van de gemeente Groningen het vernieuwde fietspad langs de Peizerweg in Groningen. Samen met de ondernemers aan de Peizerweg werd het fietspad hiermee feestelijk in gebruik genomen.

Het fietspad langs het bedrijventerrein is door Koninklijke Sjouke Dijkstra opnieuw geasfalteerd en verbreed. Het fietspad is nu 3,5 meter breed en daarmee voorbereid op meer fietsers. Ook zijn extra bromfietsdrempels geplaatst. Het fietspad is onderdeel van de doorfietsroute Groningen-Leek.

Ter hoogte van de Tuinland en Gamma wordt een proef gedaan met blauwe belijning midden op het fietspad. De blauwe lijn geeft aan dat fietsers een bijzondere situatie naderen en extra alert moeten zijn op kruisende auto's.

Namens Koninklijke Sjouke Dijkstra knipte Coen Mulder het openingslint door.

Certificering