Over ons

Maak kennis met:

Tim Stuip

“Ik wilde bouwen. Dingen maken. vooral grote civiele constructies”

“Dat wist ik al toen ik op de middelbare school zat. Civiele constructies spraken mij aan door de grootte van het geheel tot het millimeterwerk van specifieke onderdelen.” Na zijn studie Civiele Techniek ontdekte Tim welke rol binnen Dijkstra Groep het beste bij hem paste. “Ik ben begonnen als tekenaar bij MUG Ingenieursbureau. Daar kreeg ik de kans om door te stromen naar uitvoerder en vervolgens naar werkvoorbereider bij Koninklijke Sjouke Dijkstra.

Het mooie van werken bij Koninklijke Sjouke Dijkstra is dat er echt iets gemaakt wordt.
De uitdaging zit in het feit dat het vaak voor een bepaald budget moet en het op verschillende manieren gedaan kan worden. Aan de hand van tekeningen, overleggen en met inzicht en ervaring bedenken we vervolgens hoe we de constructie het beste kunnen realiseren. Daar leer je snel en veel van. Omdat ik aan het begin van mijn loopbaan sta, is dat voor mij erg belangrijk.”

Samen zorgen dat alles loopt zoals bedacht
“Het project in Emmen, de bouw van een viaduct in de N391, was één van mijn eerste en mooiste projecten. Daar heb ik echt geleerd wat erbij komt kijken om een civiel kunstwerk te maken. Op dit project was ik verantwoordelijk voor onder andere de veiligheid, planning en inkoop van materialen. Oftewel, faciliteren dat de mannen goed hun werk kunnen doen. Daardoor had ik veel te maken met allerlei mensen: niet alleen de hoofdaannemer, provincie en onderaannemers maar bijvoorbeeld ook omwonenden op de Dag van de Bouw.

Interactie met deze verschillende partijen is één van mijn favoriete aspecten van het werk. Samen dingen uitwerken, bespreken en inplannen zodat alles loopt zoals bedacht. Dat geeft mij de meeste voldoening. Juist dat doe ik nu als werkvoorbereider en daarmee ben ik helemaal betrokken bij het maken van mooi civiele werken!"

Tim Stuip
Werkvoorbereider Koninklijke Sjouke Dijkstra

Tim Stuip.jpg
Viaduct Wezep 17 mei 2023 (19).jpg
Plaatsen liggers Wezep (6).jpg

Participaties

Certificering