Energie

Bouw betonnen toegangsweg transformatorstation

In opdracht van Hitachi Energy bouwt Koninklijke Sjouke Dijkstra ten oosten van Dronten een betonnen toegangsweg. De weg wordt de toegang en de bouwroute naar het nieuw te bouwen onderstation (van Liander) en het transformatorstation van Windplan Groen.

Op het transformatorstation komt straks de duurzame elektriciteit van een aantal windturbines uit de omgeving bij elkaar, inclusief de nieuwe windturbines van Windplan Groen. Vandaaruit wordt de elektriciteit doorgeleverd naar het onderstation van Liander dat wordt gekoppeld aan de bestaande hoogspanningslijn.

Het betonpad is 26 centimeter dik en is daarmee sterk genoeg voor het transport van alle bouwmaterialen en de transformatoren.

De betonnen weg is naar verwachting begin mei klaar voor gebruik. De bouw van het onderstation en het trafostation kan daarna beginnen.

Aanleg betonnen toegangsweg transformatorstation Dronten

In opdracht van Windplan Groen bouwt Koninklijke Sjouke Dijkstra een betonnen toegangsweg naar het nieuw te bouwen trafostation voor Windplan Groen en onderstation voor Liander.
Terug naar overzicht

Expertise

  • Opdrachtgever: Windplan Groen
  • Plaats: Dronten

Certificering