Infra, Asfalt

Reconstructie Schepperbuurt in Termunterzijl

In opdracht van de gemeente Delfzijl reconstrueert Koninklijke Sjouke Dijkstra de Schepperbuurt in Termunterzijl. De bestaande weg wordt gereconstrueerd omdat enerzijds de kwaliteit te wensen overlaat en anderzijds omdat de bewoners de huidige situatie als onveilig ervaren. Dit wordt met name veroorzaakt doordat er te hard wordt gereden en omdat er geen voetpad langs de weg is. Het is de ontsluitingsweg vanaf de zijde van Borgsweer naar de haven van Termunterzijl, dit trekt met name in het weekend veel bezoekers.

De bestaande weg bestaat alleen uit een rijbaan. Vanuit de buurt is de wens uitgesproken om langs de rijbaan een voetpad aan te leggen, waardoor je als voetganger veilig langs de Schepperbuurt kunt wandelen. Met een buurtinitiatief is hier aandacht voor gevraagd bij de gemeente Delfzijl en is er subsidie aangevraagd om het voetpad te kunnen realiseren. De subsidie is toegekend waarmee het voetpad er komt! Voor de hemelwaterafvoer leggen we riolering en kolken aan. Voor de woningen wordt tevens de afwatering verbeterd door het aanbrengen of omhoog halen van afwateringsgoten.

Van de bestaande rijbaan wordt de asfaltdeklaag onder profiel gefreesd. Door middel van freesbakken worden plaatselijk aanwezige slechte plekken in de onderliggende asfaltlaag vervangen. Vervolgens wordt een asfaltwapening en een nieuwe tussen- en deklaag aangebracht. De deklaag bestaat uit twee kleuren asfalt (zwart/rood) waarmee we een optische rijbaanversmalling realiseren. Op de kruisingen realiseren we verhoogde verkeersplateaus. Tot slot brengen we nieuwe belijning en markeringen aan. Door al deze aanpassingen kan de Schepperbuurt weer jaren vooruit en wordt het een stuk veiliger voor de bewoners.

Medio december 2020 moet het werk gereed zijn.

Aanbrengen 2 kleuren asfalt in Termunterzijl

In Termunterzijl reconstrueert Koninklijke Sjouke Dijkstra de Schepperbuurt. We brengen nieuw asfalt aan in twee kleuren (rood en zwart) en creƫren daarmee een optische rijbaanversmalling. Ook leggen we een nieuw voetpad aan langs de weg.
Terug naar overzicht

Expertise

  • Opdrachtgever: Gemeente Delfzijl
  • Plaats: Termunterzijl

    Contactpersoon

  • Jouke van Dijk

Certificering