Werken bij

CO2-prestatieladder

Dijkstra Groep – en dus ook Koninklijke Sjouke Dijkstra en MUG Ingenieursbureau – voert een actief CO2-reductiebeleid. Alle bedrijven binnen de holding voldoen aan de eisen op het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder.

Bij het terugdringen van de CO2-uitstoot kijken we naar mogelijkheden om het energieverbruik op kantoor en op werklocaties te verminderen. Ook streven we naar een energiezuiniger wagen- en machinepark. Ten slotte kijken we ook kritisch naar de milieuprestatie van onze leveranciers en onderaannemers. We hebben instrumenten ontwikkeld om per project de mogelijke reductiemaatregelen in kaart te brengen.

Voorbeelden van ons CO2-beleid in de praktijk zijn de honderd zonnepanelen op het kantoordak in Leek, de overstap op LED-verlichting in Leek, het gebruik van 80% gerecycled asfalt bij de aanleg en renovatie van wegen en de keuze, waar mogelijk, voor een asfaltleverancier uit de nabije omgeving van een project.

Meer informatie over de CO2-prestatieladder staat op de website van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO).

Ideeën die bijdragen aan het verbeteren of intensiveren van het CO2-beleid zijn welkom via mail aan de KAM-coordinator. In het KAM-overleg worden deze ideeën besproken.

Documenten

CO2 reductieplan

Wij weten de weg

Koninklijke Sjouke Dijkstra bestaat al meer dan 130 jaar. Het motto van oprichter Sieger Dijkstra houdt ons nog altijd scherp: ‘Waar we eens zijn geweest, moeten we altijd terug kunnen komen.’ We hechten veel waarde aan een goede relatie met onze opdrachtgevers. Dus hanteren we strenge kwaliteitsnormen, bedenken we hoogwaardige oplossingen en opereren we altijd zo proactief mogelijk. Door onze kennis en ervaring maximaal in te zetten, leveren we een belangrijke meerwaarde aan het succes van projecten van onze opdrachtgevers. Deze meerwaarde zoeken wij ook in de samenwerking met partners. Door innovatie vooruit. Wij weten de weg.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl