Werken bij
Windpark Hondtocht Dronten

In opdracht van Raedthuys BV heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra de civieltechnische werkzaamheden voor windpark De Hondtocht te Dronten uitgevoerd. Dit windpark bestaat uit een zestal windturbines Enercon (type E70) met een totaalvermogen van bijna 14 MW. De werkzaamheden zijn uitgevoerd op basis van een D&C-contract waarbij Koninklijke Sjouke Dijkstra verantwoordelijk was voor zowel het ontwerp als de aanleg van de wegen en kraanplaatsen conform de eisen van Enercon. MUG Ingenieursbureau verzorgde de ontwerpwerkzaamheden zoals het opstellen van de uitvoeringstekeningen en de draagkrachtberekeningen voor de kraanopstelplaats en de toegangswegen.

Meer weten?

Ronald Faber

Ronald Faber

Bedrijfsleider
T. 0594 55 24 00
E. rfaber@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestonden in hoofdzaak uit het slopen van een aantal verouderde windturbines, het aanpassen van de wegen naar het park in verband met bijzonder transport, het aanleggen van nieuwe wegen, het maken van kraanopstelplaatsen, het omleggen van een aantal duikers en het toepassen van de nodige verkeersmaatregelen.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl