Werken bij
Windpark Eemshaven

Amoveren van het verouderde Kenetech windpark in de Eemshaven

Samen met Wagenborg Nedlift en Roggen Kabel- en Leidingwerken heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra de amovering van het Kenetech Windpark in de Eemshaven gerealiseerd.

Meer weten?

Ronald Faber

Ronald Faber

Bedrijfsleider
T. 0594 55 24 00
E. rfaber@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

Bij de onderhandse aanbesteding, die Essent Wind uitschreef voor deze werkzaamheden kwam deze combinatie als gunstigste uit de bus. Met een goed en helder plan van aanpak, drie partijen die specialist zijn in hun vakgebied en allen met veel ervaring in de Eemshaven heeft Essent Wind daarmee de beste partij in huis gehaald.
De werkzaamheden bestonden uit het verwijderen en in depot zetten van alle turbineonderdelen, het slopen van de masten en de fundering, het verwijderen van de trafohuisjes die bij elke installatie staan en het verwijderen van de grondkabels.
Voor deze werkzaamheden is een strakke planning opgesteld, die de leidraad vormt bij de uitvoering van de werkzaamheden. Hierbij moest rekening worden gehouden met het feit dat er op de zeedijk in de Eemshaven (een primaire waterkering) geen grondwerkzaamheden tijdens het stormseizoen kunnen worden uitgevoerd.
Leuke bijzonderheid aan dit project is de uitvoering door dezelfde combinatie van aannemers die de windturbines zo’n vijftien jaar geleden heeft geplaatst. Zelfs sommige medewerkers van toen zijn nu weer bij het project betrokken.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl