Werken bij
Terreininrichting Nesta Shipping BV te Harlingen

Ontwerp en realisatie

Nesta Shipping, gevestigd aan de Korte Lijnbaan in de Nieuwe Industriehaven te Harlingen, is specialist in logistieke dienstverlening. Nesta Shipping beschikt over een terminal van 7,5 ha groot met twee overdekte opslagruimten (respectievelijk 9000 m2 en 5000 m2) voor onder andere bulkgoederen. Nesta Shipping beschikt tevens over een 420 meter lange laad- en loskade.

Om de op- en overslagcapaciteit op het terrein te vergroten heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra opdracht gekregen voor het maken van een ontwerp inclusief realisatie van ruim 2 hectare terreinverharding inclusief een RWA-riool.

De werkzaamheden zijn eind oktober 2017 gestart. Het werk wordt in 2 fasen uitgevoerd van nagenoeg gelijke omvang. Fase 2 wordt in het voorjaar van 2018 uitgevoerd.

Fase 1 omvat het ontgraven van de bovengrond van het gehele terrein. Vervolgens wordt het onderliggende zand onder het juiste profiel gebracht. Het gehele terrein wordt van drainage voorzien en er wordt een regenwaterriool aangebracht.

Zodra deze werkzaamheden voltooid zijn wordt de uiteindelijke terreinverharding aangebracht bestaande uit een fundering van hydraulisch menggranulaat met daarop asfaltverharding.

De werkzaamheden dienen medio november 2017 gereed te zijn.

Werkzaamheden

  • Grondwerk, ontgraven bovengrond en zand ontgraven en profileren.
  • Aanbrengen riolering (RWA-stelsel).
  • Aanbrengen drainage.
  • Aanbrengen fundering van hydraulisch menggranulaat.
  • Aanbrengen asfalt.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl