Werken bij
Sanering nieuwbouwterrein Meerweg

Sanering asbesthoudende puinverharding in Haren aan het Paterswoldsemeer

Op de voormalige ‘Helders Werf’, een oude jachtwerf, is na jaren sprake van de ontwikkeling van een drietal vrijstaande villa’s. Voor deze nieuwe ontwikkeling is de asbesthoudende erfverharding van de voormalige werf door de combinatie Koninklijke Sjouke Dijkstra en MUG Ingenieursbureau gesaneerd en is de bodem voor de toekomstige bewoners geschikt gemaakt voor de functie ‘wonen met tuin’.  Zie nieuwsbericht in Harener weekblad.

Het plangebied ligt tussen de Meerweg en het Paterswoldsemeer. Het plangebied was in gebruik door een jachtwerf. Hierdoor was het niet uit te sluiten dat er sprake kon zijn van  bodemverontreinigingen. Voorafgaand is dan ook verkennend bodemonderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek bleek dat enkele verontreinigen aanwezig waren, zware metalen en PAK’s in de grond en zink in het grondwater. Ook is asbest aangetroffen.

Meer weten?

Jouke van Dijk

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. jvandijk@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Sanering asbesthoudende erfverharding.
  • Herinrichting nieuwbouwterrein.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl