Werken bij
Rioolreconstructie Kerklaan te Siddeburen

Begin maart is Koninklijke Sjouke Dijkstra in opdracht van de gemeente Slochteren gestart met rioleringswerkzaamheden aan de Kerklaan in Siddeburen. Het oude riool heeft ruim 60 jaar dienst gedaan en is poreus geworden.

Werkzaamheden

  • Belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is de voorbereiding. Diverse verkeersvoorzieningen zijn geplaats, het materialendepot is ingericht en vervolgens is een start gemaakt met het opbreken en afvoeren van de huidige bestrating.
  • Vervolgens zijn de oude rioolbuizen met de rupskraan verwijderd.
  • Om te voorkomen dat grondwater in onderin de rioolsleuf loopt, is bronnering aangebracht, De verticale filterbuizen met een dieselpomp hieraan gekoppeld zorgen ervoor dat het grondwaterpeil tijdens de werkzaamheden verlaagd wordt.
  • Naast het aanbrengen van een nieuw vuilwaterriool, pvc buizen van 500mm, zijn ook twee extra regenwaterriolen aangelegd. Dit regenwaterriool zorgt ervoor dat regenwater geloosd wordt in een aangelegde vijver in de regio en dat het vuile rioolwater naar de waterzuivering geleid wordt. Op deze manier wordt het een gescheiden stelsel.
  • Na het aanleggen van de riolering is ook de bestrating aangelegd door Koninklijke Sjouke Dijkstra.
  • Omwonenden zijn op de hoogte gebracht van de werkzaamheden.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl