Werken bij
Herinrichting plein de Vennen, Delfzijl

Herinrichting plein de Vennen

Het plein de Vennen in Delfzijl wordt door de gemeente Delfzijl opnieuw ingericht om de verbinding te versterken tussen het nieuwe stadsstrand en het winkelgebied. Het plein krijgt een parkachtige uitstraling, waardoor het hier prettig vertoeven en parkeren is. Er is een klankbordgroep van omwonenden en omliggende bedrijven die betrokken is bij afwerking van het ontwerp van het nieuwe plein.

Op 3 september is Koninklijke Sjouke Dijkstra gestart met de aanleg van tijdelijke parkeerplaatsen op het plein de Vennen. Deze parkeerplaatsen worden aangelegd in verband met het verdwijnen van de parkeerplaatsen op het voormalige Lommerts-terrein. Hier komt de opgang van de nieuwe brug die de stad met het strand moet gaan verbinden. De werkzaamheden bestaan uit grondwerk, vervangen van de riolering, asfalteringswerkzaamheden en straatwerk. De werkzaamheden worden 16 november opgeleverd.

Update: 

Centrum Delfzijl weer goed bereikbaar
De tijdelijke parkeerplaatsen aan De Vennen in het centrum van Delfzijl zijn bijna klaar. Op vrijdag
16 november 2018 is De Vennen aan het eind van de middag weer in beide richtingen open voor al het verkeer. De rijbaan De Vennen is iets verlegd en er zijn 125 tijdelijke parkeerplaatsen op de kop van het centrum aangelegd. De werkzaamheden vonden plaats als onderdeel van het project ‘herinrichting plein De Vennen’. De herinrichting versterkt de verbinding tussen het winkelgebied in Delfzijl centrum en het nieuwe stadsstrand.

 

Meer weten?

Jouke van Dijk

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. jvandijk@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Opruimwerkzaamheden;
  • Grondwerkzaamheden;
  • Rioleringswerkzaamheden;
  • Funderingswerkzaamheden;
  • Aanbrengen elementverhardingen;
  • Aanbrengen asfaltverhardingen;
  • Aanbrengen bebording en markering.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl