Werken bij
Windpark Zuidwester Urk

Realisatie infrastructuur

In opdracht van RWE Innogy Windpower Netherlands BV heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra de infrastructuur voor het windpark Zuidwester gerealiseerd. De werkzaamheden bestonden uit de aanleg van twee toegangswegen met een totale lengte van 6.500 meter en 12 kraanopstelplaatsen van 50 x 80 meter.

Meer weten?

Ronald Faber

Ronald Faber

Bedrijfsleider
T. 0594 55 24 00
E. rfaber@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

Eind februari 2014 is Koninklijke Sjouke Dijkstra van start gegaan met de aanleg van wegen en kraanopstelplaatsen voor het windpark Zuidwester op Urk. Inmiddels worden de laatste windturbines opgebouwd en zijn wij betrokken bij het opruimen van allerlei voorzieningen van zowel het oude windpark als het nieuwe windpark. Dit betreft met name het opruimen van oude wegen plus hulpwegen die nodig waren voor de opbouw van de immense kranen. Tevens worden watergangen langs de nieuwe toegangswegen  veekerend gemaakt en weer in keurige staat gebracht. Dit laatste doen wij in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland.

Eind 2017 zijn de werkzaamheden afgerond en sindsdien draaien de 12 turbines volop. Ze leveren groene energie aan vele huishoudens. Al met al een zeer uitdagend project en een geweldig eindresultaat wat wij met onze partners voor RWE en Enercon hebben mogen realiseren.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl