Werken bij
Reconstructie W.A. Scholtenweg, Zuidbroek

Reconstructie

Op 3 september is er begonnen met de reconstructie van de W.A. Scholtenweg in Zuidbroek in opdracht van de gemeente Midden- Groningen. Het gaat om het gedeelte tussen het dorpshuis en de bebouwde kom grens. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. De eerste fase start vanaf de komgrens tussen het kassengebied en loopt tot de Nicolaas Beetsstraat. De W.A.Scholtenweg wordt tijdens de duur van de werkzaamheden volledig afgesloten voor doorgaand verkeer met uitzondering van fietsers.

Het verkeer wordt omgeleid in deze periode via de Spoorstraat, de A7, Noordbroeksterstraat, Noorderstraat en Westeind.

Dit project is door de gemeente Midden Groningen aangemerkt als een Social Return project. Het doel van de Social Return is het vergroten van de arbeidsparticipatie. Dit kan in de vorm zijn van arbeidsplaatsen, leer-werkplekken, het bieden van stageplekken of op een andere manier een maatschappelijke bijdrage te leveren.

Update: 

De reconstructie van de W.A. Scholtenweg in Zuidbroek is in volle gang. Maar het einde van de reconstructie van deze weg nadert.  Rond de kerst moeten deze werkzaamheden klaar zijn.

“We liggen iets achter op de planning”, vertelt Marc Dijkhuizen van de gemeente Midden-Groningen. “Maar dat hebben we expres gedaan. Anders hadden we de hele woonwijk klemgezet. We hebben bewust de aanpak rondom De Broeckhof on hold gezet.”

Meer weten?

Gerrit Homan

Uitvoerder
T. 06 53 79 78 16
E. ghoman@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Diverse opruimwerkzaamheden;
  • Verwijderen van betonverhardingen;
  • Verwijderen van elementenverhardingen en kantopsluitingen;
  • Het ontgraven van cunetten;
  • Het afvoeren van grond;
  • Het verwerken van zand;
  • Het leveren en aanbrengen van pvc riolering;
  • Het leveren en stellen van kolken en putten;
  • Het leveren en aanbrengen van menggranulaat, elementverhardingen, asfaltverhardingen en kantoplsuitingen;
  • Het aanbrengen van meubilair.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl