Werken bij
Aanleg parkeerterrein Stationspark Zuidhorn

Uitbreiding parkeercapaciteit

Eén van de doelen van het project Stationspark Zuidhorn is het uitbreiden van de parkeercapaciteit. Hiervoor komt achter het gemeentehuis een parkeerterrein voor circa 200 auto’s. In opdracht van gemeente Zuidhorn is Koninklijke Sjouke Dijkstra begin februari 2018 gestart met de werkzaamheden voor de realisatie van dit parkeerterrein. Op dit terrein was eerder een tijdelijke supermarkt gevestigd.

Groen parkeerterrein
Het parkeerterrein krijgt een groen aanzicht door de aanplant van diverse planten en bomen. Op en rond het parkeerterrein komen maar liefst 26 bomensoorten.
Gedurende de vier seizoenen biedt het parkeerterrein daardoor een mix van verschillende bladkleuren, bloeiwijzen en boomvormen en zelfs geuren. Het regenwater wordt afgevoerd via wadi’s tussen de parkeerplaatsen. Hier zakt het water in de bodem en gaat via een drainagestelsel naar de spoorsloot.

Twee fasen
Het parkeerterrein wordt in twee fasen aangelegd. Het achterste deel van het nieuwe parkeerterrein dient in eerste instantie als werkterrein voor de aanleg van het keerspoor. De aanleg van de eerste fase start in december 2017 en dient uiterlijk 26 april 2018 gereed zijn, zodat het parkeerterrein gereed is op Koningsdag 2018. Het tweede deel van het parkeerterrein leggen we na realisatie van het keerspoor aan. Dit staat gepland voor 2019.

Meer weten?

Jouke van Dijk

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. jvandijk@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Grondwerk: het verwijderen van de huidige verharding (stelconplaten) en het verwijderen van de aanwezige riolering.
  • Rioleringswerkzaamheden: de aanleg van nieuwe riolering en het plaatsen van een duiker. Aanbrengen van een nieuwe grondlaag/zandlaag.
  • Straatwerk en asfaltwerkzaamheden: de parkeerplaatsen worden voorzien van gebakken steen. De rijbanen van het parkeerterrein worden geasfalteerd.
  • Groenvoorziening: tussen het gemeentehuis en het parkeerterrein wordt een klein park aangelegd. Ook op het parkeerterrein zelf wordt groenvoorziening aangebracht.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl