Werken bij
Nesta Shipping Fase 3

Engineering, ontwerp en opstellen contract

Nesta Shipping, gevestigd aan de Korte Lijnbaan in de Nieuwe Industriehaven te Harlingen, is specialist in logistieke dienstverlening. Nesta Shipping beschikt over een terminal van 7,5 ha groot met twee overdekte opslagruimten (respectievelijk 9000 m2 en 5000 m2) voor onder andere bulkgoederen. Nesta Shipping beschikt tevens over een 420 meter lange laad- en loskade.

Om de op- en overslagcapaciteit op het terrein te vergroten heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra in 2017 de opdracht gekregen voor het maken van een ontwerp inclusief realisatie van ruim 2 hectare terreinverharding inclusief een RWA-riool. De opdracht is opgesplitst in 2 fases.  Er is nog een kleine hectare extra aangeboden, dit is fase 3.

In oktober 2017 zijn de werkzaamheden van fase 1 gestart. De werkzaamheden van fase 2 zijn gestart in het voorjaar van 2018 en conform afspraak afgerond voordat Oerol op Terschelling begon. Het terrein heeft tijdens het festival in 2018 meteen dienstgedaan als parkeerterrein voor vele bezoekers van dat festival.

Fase 1 omvatte het ontgraven van de bovengrond van het gehele terrein. Vervolgens werd het onderliggende zand onder het juiste profiel gebracht. Het gehele terrein is van drainage voorzien en er is een regenwaterriool aangebracht. De volledige fundering is vervolgens aangebracht en de helft van het totale oppervlak is voorzien van asfaltverharding.

In fase twee is het resterend deel van de twee hectare geasfalteerd.

In 2019 heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra fase 3 in opdracht gekregen. In februari zijn de werkzaamheden gestart van deze laatste fase.

Op dit moment wordt het grondwerk uitgevoerd, vervolgens wordt het RWA-riool aangebracht en aangesloten op het stelsel wat in de voorgaande fases is aangebracht, daarna wordt ook voor dit deel dezelfde terreinverharding aangebracht als in fase 1 en 2. De verwachting is dan eind maart 2019 het project volledig afgerond is. Van het resultaat van fase 1 en 2 wordt al volop gebruik gemaakt door Nesta.

Meer weten?

Willem-Gerrit van den Bosch

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. wvandenbosch@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Grondwerk;
  • Aanbrengen rioleringen van pvc;
  • Aanbrengen betonputten;
  • Aanbrengen funderingsmateriaal;
  • Aanbrengen asfaltverharding.

Wij weten de weg

Koninklijke Sjouke Dijkstra bestaat al meer dan 130 jaar. Het motto van oprichter Sieger Dijkstra houdt ons nog altijd scherp: ‘Waar we eens zijn geweest, moeten we altijd terug kunnen komen.’ We hechten veel waarde aan een goede relatie met onze opdrachtgevers. Dus hanteren we strenge kwaliteitsnormen, bedenken we hoogwaardige oplossingen en opereren we altijd zo proactief mogelijk. Door onze kennis en ervaring maximaal in te zetten, leveren we een belangrijke meerwaarde aan het succes van projecten van onze opdrachtgevers. Deze meerwaarde zoeken wij ook in de samenwerking met partners. Door innovatie vooruit. Wij weten de weg.

Participaties

Asfalt Kennis Centrum

Het Asfalt Kennis Centrum (AKC) is opgericht door MKB infrabedrijven uit de sector asfaltwegenbouw. Het AKC wordt gevormd door twaalf bedrijven met eigen asfaltproductielocaties verspreid over heel Nederland. Het doel van de organisatie is kennis toegankelijk te maken voor de leden. Grote aannemers hebben eigen researchmogelijkheden die kleinere bedrijven missen. Het Asfalt Kennis Centrum zorgt ervoor dat kennis gedeeld kan worden én dat ook de kleinere bedrijven meer mogelijkheden hebben tot het uitvoeren van onderzoek.

Asfalt Kennis Centrum
Akroh Slijtlagen: Secret agency tegen veroudering asfalt

Akroh is een uniek en ambitieus zelfstandig bedrijf in het realiseren van optimale slijtlaagconstructies. Jaarlijks voorziet Akroh meer dan een miljoen m2 asfalt van slijtlagen. Op het gebied van performanceslijtlagen zijn grote stappen gezet. Deze slijtlagen worden ingezet om veroudering van asfalt tegen te gaan en deze te verduurzamen. De grote drijfveer achter het bedrijf Akroh is dan ook het begrip duurzaamheid. Mensen op een andere manier laten nadenken over problemen en mogelijkheden in het asfaltonderhoud. Zo pakt Akroh innovatief slijtlagen aan.

Akroh Slijtlagen: Secret agency tegen veroudering asfalt
Asfalt Productie Westerbroek

Koninklijke Sjouke Dijkstra deelt de asfaltproductielocatie in Westerbroek met collega-aannemers en produceert op deze wijze zelf het asfalt waarmee wordt gewerkt. Er kunnen verschillende soorten asfalt worden geproduceerd door variatie in de samenstelling voor onder andere de toepassing op wegen, bedrijventerreinen, recreatieterreinen en fiets- en wandelpaden.

Asfalt Productie Westerbroek

Certificering

Participaties

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl