Werken bij
Nesta Shipping Fase 3

Engineering, ontwerp en opstellen contract

Nesta Shipping, gevestigd aan de Korte Lijnbaan in de Nieuwe Industriehaven te Harlingen, is specialist in logistieke dienstverlening. Nesta Shipping beschikt over een terminal van 7,5 ha groot met twee overdekte opslagruimten (respectievelijk 9000 m2 en 5000 m2) voor onder andere bulkgoederen. Nesta Shipping beschikt tevens over een 420 meter lange laad- en loskade.

Om de op- en overslagcapaciteit op het terrein te vergroten heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra in 2017 de opdracht gekregen voor het maken van een ontwerp inclusief realisatie van ruim 2 hectare terreinverharding inclusief een RWA-riool. De opdracht is opgesplitst in 2 fases.  Er is nog een kleine hectare extra aangeboden, dit is fase 3.

In oktober 2017 zijn de werkzaamheden van fase 1 gestart. De werkzaamheden van fase 2 zijn gestart in het voorjaar van 2018 en conform afspraak afgerond voordat Oerol op Terschelling begon. Het terrein heeft tijdens het festival in 2018 meteen dienstgedaan als parkeerterrein voor vele bezoekers van dat festival.

Fase 1 omvatte het ontgraven van de bovengrond van het gehele terrein. Vervolgens werd het onderliggende zand onder het juiste profiel gebracht. Het gehele terrein is van drainage voorzien en er is een regenwaterriool aangebracht. De volledige fundering is vervolgens aangebracht en de helft van het totale oppervlak is voorzien van asfaltverharding.

In fase twee is het resterend deel van de twee hectare geasfalteerd.

In 2019 heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra fase 3 in opdracht gekregen. In februari zijn de werkzaamheden gestart van deze laatste fase.

Op dit moment wordt het grondwerk uitgevoerd, vervolgens wordt het RWA-riool aangebracht en aangesloten op het stelsel wat in de voorgaande fases is aangebracht, daarna wordt ook voor dit deel dezelfde terreinverharding aangebracht als in fase 1 en 2. De verwachting is dan eind maart 2019 het project volledig afgerond is. Van het resultaat van fase 1 en 2 wordt al volop gebruik gemaakt door Nesta.

Meer weten?

Willem-Gerrit van den Bosch

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. wvandenbosch@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Grondwerk;
  • Aanbrengen rioleringen van pvc;
  • Aanbrengen betonputten;
  • Aanbrengen funderingsmateriaal;
  • Aanbrengen asfaltverharding.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl