Werken bij
Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek

Deelproject A - verbetering busverbinding tussen Groningen en Leek

Vrijdag 9 november hebben gedeputeerden Fleur Gräper (gedeputeerde Provincie Groningen) , Karin Dekker (wethouder Gemeente Leek) en Agnes Bernhardt (districtshoofd Rijkswaterstaat) de officiële starthandeling gegeven voor de uitvoering van het werk aan het project HOV Leek. Dit deden zij door een stelconplaat te leggen in de tijdelijke bushalte nabij de toerit van de A7 richting Groningen. Door de aanleg van deze tijdelijke halte wordt er ruimte gecreëerd om straks de werkzaamheden buiten het verkeer te kunnen uitvoeren.

De provincie Groningen en de gemeente Leek verbeteren de busverbindingen tussen Leek en Groningen. Dat is het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek. Nu rijdt Qlink3, tussen Leek en Groningen, in de spitsuren zelfs elke tien minuten. Het is nu al een prima verbinding, maar het kan nog beter. Voor de dienstregeling is het belangrijk de totale reistijd ruim binnen het half uur te houden. Daarom moet het nog iets sneller, comfortabeler en betrouwbaarder. Er wordt een P+R gecreëerd om dit te realiseren.

HOV – Leek deelproject A: aanpassing aansluiting A7 (inclusief bus afrit), aanleg P+R, bypasses, bushalten en groot onderhoud aan de N372, e.e.a. met bijkomende werken, gelegen in de gemeente Leek

De uitvoering van het project is in handen van Koninklijke Sjouke Dijkstra en KWS en zal lopen tot en met mei 2019.

Meer weten?

Jouke van Dijk

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. jvandijk@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Het zagen en opbreken van asfalt;
  • Het trapfrezen van asfaltverharding;
  • Het ontgraven, vervoeren en verwerken van grond;
  • Het aanbrengen van zand;
  • Het aanbrengen van funderingslagen;
  • Het aanbrengen van beton-, asfalt- en elementenverhardingen;
  • Het aanvullen en zaaien van bermen;
  • Het aanbrengen van markering;
  • Het aanbrengen van (tijdelijke) verhardingen;
  • Het toepassen van verkeersmaatregelen.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl