Werken bij
Herinrichting sluispleinen Lauwersoog

Zichtlocatie wordt een beleving voor bewoners en toeristen

Gemeente De Marne heeft het project ‘Lauwersom’ uitgevoerd om wandel- en fietspaden in Lauwersoog veilig en aantrekkelijk te maken. De gemeente wil hiermee een toeristische sfeer creëren en een verbinding leggen vanaf het dorp Lauwersoog naar de vissershaven.

Onderdeel van dit project is de herinrichting van de sluispleinen. Koninklijke Sjouke Dijkstra heeft van de gemeente opdracht gekregen deze herinrichting uit te voeren.

De sluispleinen bevinden zich aan beide zijden van de sluis. Aan de ene zijde van de sluis is het plein verhard met een tribunetrap naar het water. Aan de andere zijde van de sluis heeft het plein een groener karakter, waarbij de trap kleiner van omvang is.

Naast de recreatieve functie is het plein ook de plek waar onderhoud aan de sluis en de sluisdeuren kan plaatsvinden.

 

Meer weten?

Matt Mulder

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. mmulder@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

Voor de herinrichting van de sluispleinen heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Verwijderen van de oude bestrating
  • Ontgraven van een deel van het oude talud en deze opvullen met zand
  • Aanbrengen van tribune- en trapelementen
  • Aanbrengen van bloembakken aan beide zijden
  • Vervangen van het voet-/fietspad (betonpad)

Wij weten de weg

Koninklijke Sjouke Dijkstra bestaat al meer dan 130 jaar. Het motto van oprichter Sieger Dijkstra houdt ons nog altijd scherp: ‘Waar we eens zijn geweest, moeten we altijd terug kunnen komen.’ We hechten veel waarde aan een goede relatie met onze opdrachtgevers. Dus hanteren we strenge kwaliteitsnormen, bedenken we hoogwaardige oplossingen en opereren we altijd zo proactief mogelijk. Door onze kennis en ervaring maximaal in te zetten, leveren we een belangrijke meerwaarde aan het succes van projecten van onze opdrachtgevers. Deze meerwaarde zoeken wij ook in de samenwerking met partners. Door innovatie vooruit. Wij weten de weg.

Participaties

Asfalt Kennis Centrum

Het Asfalt Kennis Centrum (AKC) is opgericht door MKB infrabedrijven uit de sector asfaltwegenbouw. Het AKC wordt gevormd door twaalf bedrijven met eigen asfaltproductielocaties verspreid over heel Nederland. Het doel van de organisatie is kennis toegankelijk te maken voor de leden. Grote aannemers hebben eigen researchmogelijkheden die kleinere bedrijven missen. Het Asfalt Kennis Centrum zorgt ervoor dat kennis gedeeld kan worden én dat ook de kleinere bedrijven meer mogelijkheden hebben tot het uitvoeren van onderzoek.

Asfalt Kennis Centrum
Akroh Slijtlagen: Secret agency tegen veroudering asfalt

Akroh is een uniek en ambitieus zelfstandig bedrijf in het realiseren van optimale slijtlaagconstructies. Jaarlijks voorziet Akroh meer dan een miljoen m2 asfalt van slijtlagen. Op het gebied van performanceslijtlagen zijn grote stappen gezet. Deze slijtlagen worden ingezet om veroudering van asfalt tegen te gaan en deze te verduurzamen. De grote drijfveer achter het bedrijf Akroh is dan ook het begrip duurzaamheid. Mensen op een andere manier laten nadenken over problemen en mogelijkheden in het asfaltonderhoud. Zo pakt Akroh innovatief slijtlagen aan.

Akroh Slijtlagen: Secret agency tegen veroudering asfalt
Asfalt Productie Westerbroek

Koninklijke Sjouke Dijkstra deelt de asfaltproductielocatie in Westerbroek met collega-aannemers en produceert op deze wijze zelf het asfalt waarmee wordt gewerkt. Er kunnen verschillende soorten asfalt worden geproduceerd door variatie in de samenstelling voor onder andere de toepassing op wegen, bedrijventerreinen, recreatieterreinen en fiets- en wandelpaden.

Asfalt Productie Westerbroek

Certificering

Participaties

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl