Werken bij
Herinrichting busstation te Zuidhorn

In opdracht van de gemeente Zuidhorn verzorgt Koninklijke Sjouke Dijkstra de herinrichting van het busstation in Zuidhorn.

De herinrichting van het busstation in Zuidhorn is onderdeel van een groter plan. Het volledige stationsgebied van Zuidhorn wordt namelijk uitgebreid en heringericht. Vanwege de toename van het aantal reizigers voor de bus en de trein, is de huidige capaciteit van parkeerplaatsen en fietsenstallingen te krap geworden.

De halte voor de bussen is momenteel op de rijbaan van de Hooiweg. Om het verkeer hier beter en veiliger te laten doorstromen, wordt de inrichting van het busstation aangepast en verdwijnen de bussen van de rijbaan. De herinrichting bestaat uit het verbeteren en uitbreiden van de fietsenstallingen, het verbeteren van de haal- en brengmogelijkheden van reizigers en het verplaatsen van de bushaltes.

In januari 2017 is Koninklijke Sjouke Dijkstra gestart met de werkzaamheden. De bushaltes zijn eerst tijdelijk verplaatst naar het gemeentehuis waarna de werkzaamheden aan het busstation gefaseerd zijn uitgevoerd. Uitgangspunt hierbij is geweest dat tijdens de uitvoering van de werkzaamheden er telkens voldoende parkeergelegenheid blijft voor auto’s. Mede door deze gefaseerde slimme uitvoeringswijze waarbij wordt getracht de overlast voor reizigers tot een minimum te beperken, zijn de werkzaamheden door de gemeente toegekend aan Koninklijke Sjouke Dijkstra.

Eind april wordt het project volledig opgeleverd.

Er is een prachtig filmpje gemaakt waarbij de werkzaamheden vanuit de lucht te bekijken zijn. Zeer zeker het bekijken waard!

Meer weten?

Ronald Faber

Ronald Faber

Bedrijfsleider
T. 0594 55 24 00
E. rfaber@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

In week 3 zouden de werkzaamheden van start gaan, maar door de vorst is dit uiteindelijk week 5 geworden. Ondanks dit oponthoud door de vorst is flink ingelopen op de planning. Begin april is geasfalteerd en inmiddels rijden de bussen weer.

  • Eerst is de oude terreinverharding opgebroken en verwijderd op de locatie. Vervolgens zijn de kolkleidingen aangepast en vervangen om wateroverlast op de busbanen te voorkomen. Daarna is het cunet , de laag onder het beton van de busbanen opnieuw opgebouwd met zand en granulaat.
  • Ter voorbereiding voor het beton storten is de puinbaan iets verlaagt ten opzichte van het asfalt. Daarna heeft Cimitec voor ons in onderaanneming het betonwerk voor rekening genomen. Dit bestaat uit: plastic op de bodem, voegen en deuvels plaatsen en beton storten.
  • In het plan van Gemeente Zuidhorn is veel aandacht besteed aan de groenvoorziening. Zo zijn nieuwe bomen en struiken geplant en zijn de voorbereidingen getroffen zodat het station terrein voor forenzen en dagjesmensen een prettige beleving gaat worden.
  • Het asfalteren zorgt ervoor dat het busstation helemaal af is, een prachtig resultaat. Laat de bussen maar rijden!

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl