Werken bij
Groot onderhoud Vogelweg Lelystad

Verbreden van de weg voor meer veiligheid

Koninklijke Sjouke Dijkstra werkt in opdracht van Provincie Flevoland aan de N706 Vogelweg in de gemeente Lelystad. De weg was toe aan groot onderhoud. De gehele Vogelweg is door Provincie Flevoland de afgelopen jaren in verschillende fases opgepakt. Met deze werkzaamheden wordt het onderhoud aan de Vogelweg afgerond en moet de weg weer zo’n 15 jaar vooruit kunnen. De weg wordt verbreed naar 7,30 meter. Aan beide zijden van de weg worden daarvoor inkassingen gegraven en vervolgens wordt zand en een fundering van menggranulaat aangebracht. De deklaag wordt gefreesd en om een goede aansluiting op de verbreding te krijgen wordt aan beide zijden in de bestaande asfaltverharding een vertanding gefreesd. Na het aanbrengen van asfalt op de verbreding wordt het asfalt in 2 lagen over de volle breedte aangebracht. In de verbreding worden ribbelstroken en glasbollen aangebracht. Door bestuurders op deze manier te attenderen op het einde van de rijbaan wordt de veiligheid van weggebruikers vergroot. In totaal wordt er ruim 15.000 ton asfalt aangebracht over een traject van 5.700 meter.

De werkzaamheden worden door Koninklijke Sjouke Dijkstra gedurende 7 weken in twee fases uitgevoerd. Fase 1, van maandag 3 juni tot en met zondag 16 juni 2019, betreft het traject Knardijk tot en met Knarweg. Tijdens deze fase zijn de kruisingen Knarweg/Vogelweg afgesloten. Fase 2, van maandag 17 juni tot en met vrijdag 19 juli 2019, betreft het traject Knarweg tot Larserweg. Tijdens deze fase zijn de kruisingen Knarweg/Vogelweg open. De kruising met het Larserpad is afgesloten. In verband met de werkzaamheden zijn er verschillende omleidingsroutes.

Meer weten?

Gerrit Homan

Uitvoerder
T. 06 53 79 78 16
E. ghoman@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Verwijderen bestaande verharding en freeswerkzaamheden;
  • Grondwerk inclusief het verbeteren van de wegfundering;
  • Aanbrengen stootbanden in betonverharding;
  • Aanbrengen prefab middengeleiders plus elementverharding;
  • Asfalteringswerkzaamheden;
  • Aanbrengen van ribbelstroken en glasbollen.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl