Werken bij
Fase 2 terreininrichting Nesta Shipping BV te Harlingen

Terreininrichting en asfalteren

Nesta Shipping, gevestigd aan de Korte Lijnbaan in de Nieuwe Industriehaven te Harlingen, is specialist in logistieke dienstverlening. Nesta Shipping beschikt over een terminal van 7,5 ha groot met twee overdekte opslagruimten (respectievelijk 9000 m2 en 5000 m2) voor onder andere bulkgoederen. Nesta Shipping beschikt tevens over een 420 meter lange laad- en loskade.

Om de op- en overslagcapaciteit op het terrein te vergroten heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra opdracht gekregen voor het maken van een ontwerp inclusief realisatie van ruim 2 hectare terreinverharding inclusief een RWA-riool.

In oktober 2017 zijn de werkzaamheden van fase 1 gestart. De werkzaamheden van fase 2 zijn momenteel net afgerond.

Fase 1 omvatte het ontgraven van de bovengrond van het gehele terrein. Vervolgens werd het onderliggende zand onder het juiste profiel gebracht. Het gehele terrein is van drainage voorzien en er is een regenwaterriool aangebracht.

Momenteel is de tweede fase van het project afgerond. Er is ruim 2 hectare geasfalteerd voor het maken van een op- en overslag plaats voor goederen. Bestaande uit fundering van hydraulisch menggranulaat met daarop asfaltverharding.

Op verzoek van Nesta Shipping is het volledige project afgerond voorafgaand aan de start van het festival Oerol op Terschelling. Hierdoor is er tijdelijk veel extra parkeercapaciteit beschikbaar voor alle “Oerol-gangers”!

 

 

Meer weten?

Ronald Faber

Ronald Faber

Bedrijfsleider
T. 0594 55 24 00
E. rfaber@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Grondwerk, ontgraven bovengrond en zand ontgraven en profileren;
  • Aanbrengen riolering (RWA-stelsel);
  • Aanbrengen drainage;
  • Aanbrengen fundering van hydraulisch menggranulaat;
  • Aanbrengen asfalt.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl