Werken bij
Bouw schakelstation Eekerpolder

In november 2019 is Koninklijke Sjouke Dijkstra gestart met het bouwrijp maken van het terrein voor de aanleg van het schakelstation voor Windpark N33 in opdracht van ABB.

Het toekomstige Windpark N33 bestaat uit 35 windturbines met een vermogen van 3 tot 5 MW Het gaat om 27 windturbines in het noordelijke deelgebied, 4 windturbines in het middelste deelgebied en 4 windturbines in het zuidelijke deelgebied.

Achter de ontwikkeling van het windpark staan drie initiatiefnemers. De eerste twee zijn verenigd in het ‘samenwerkingsverband Windpark N33’: Blaaswind BV (een initiatief van grondeigenaren uit Veendam en Menterwolde) en Yard Energy. De derde is Innogy Windpower Netherlands.

ABB uit Rotterdam is verantwoordelijk voor de aanleg van het schakelstation. Koninklijke Sjouke Dijkstra werkt in opdracht van ABB aan de inrichting van het terrein en de betonbouw van het station. Het schakelstation verbindt de toekomstige nieuwe windturbines met het hoogspanningsnet van TenneT. De werkzaamheden voor Koninklijke Sjouke Dijkstra bestaan uit grondwerk, het aanbrengen van drainage, heiwerkzaamheden en betonwerk, het aanbrengen van terreinverharding en hekwerken rondom het schakelstation.

Voor meer informatie over dit project en de voortgang van de werkzaamheden verwijzen wij u graag maar de website van Windpark N33. 

Meer weten?

Lammert Brink

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. lbrink@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Opstellen uitvoeringsontwerp (U.O.);
  • Bouwrijp maken;
  • Grondwerk en rioleringswerk;
  • Heiwerkzaamheden en betonwerk;
  • Hekwerk en draaipoort;
  • Terreinverhardingen.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl