Werken bij
Bouw trafostation Zonnepark Midden-Groningen

Inrichting terrein en betonbouw van onderstation

Op woensdag 13 februari is het officiële startsein gegeven voor de bouw van Zonnepark Midden Groningen door wethouder Jaap Borg en gedeputeerde Nienke Homan. Het 117 hectare grote zonnepark is gelegen aan de rand van Hoogezand-Sappemeer, ten noorden van de A7. Chint Solar is de ontwikkelaar van het zonnepark. Het zonnepark met 320.000 zonnepanelen zal jaarlijks ruim 32.000 huishoudens voorzien van elektriciteit. Verwachting is dat de bouw van het zonnepark eind 2019 klaar is. Dan wordt het zonnepark direct aangesloten op het elektriciteitsnet.

ABB uit Rotterdam is verantwoordelijk de aansluiting op het landelijke elektriciteitsnet. Onderdeel van de aansluiting betreft ook de bouw van een trafostation. In een trafostation wordt de door de zonnepanelen geleverde energie omgezet naar spanning geschikt voor het elektriciteitsnet. Koninklijke Sjouke Dijkstra b.v. is als prefered supplier verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van het civiele deel van het trafostation.

Voor meer informatie over dit project en de voortgang van de werkzaamheden verwijzen wij u graag maar de website van Chint Solar.

Meer weten?

Lammert Brink

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. lbrink@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Grondwerk en rioleringswerk;
  • Aanleg drainage;
  • Hekwerk en draaipoort;
  • Betonwerk en diverse verhardingen.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl