Werken bij
Bouw schakelstation Windpark Zeewolde

In december 2019 is Koninklijke Sjouke Dijkstra gestart met het bouwrijp maken van het terrein voor de aanleg van het schakelstation voor Windpark Zeewolde in opdracht van ABB. Aanvullend zijn we in de tweede week van januari begonnen met de heiwerkzaamheden.

Windpark Zeewolde is straks een van Nederland’s grootste windmolenparken op land. Het wordt gebouwd in het buitengebied van de gemeente Zeewolde, ten oosten van Almere. In dit gebied van meer dan 300 vierkante kilometer is meer dan 90% van de boeren, bewoners en ondernemers al aandeelhouder. Samen vormen zij het grootste boeren/burgerwindcollectief van Europa en zorgen ze ervoor dat de 220 solitaire molens die momenteel in het gebied staan, vervangen worden door 91 grote molens in lijnopstellingen. Vanaf 2020 levert Windpark Zeewolde schone energie voor zo’n 280.000 huishoudens; 2,5 keer meer dan er met de huidige molens wordt opgewekt.

ABB uit Rotterdam is verantwoordelijk voor de aanleg van het schakelstation. Koninklijke Sjouke Dijkstra werkt in opdracht van ABB aan de inrichting van het terrein en de betonbouw van het station. Het schakelstation verbindt de toekomstige nieuwe windturbines met het hoogspanningsnet van TenneT. De werkzaamheden voor Koninklijke Sjouke Dijkstra bestaan uit grondwerk, het aanbrengen van drainage, heiwerkzaamheden en betonwerk, het aanbrengen van terreinverharding en hekwerken rondom het schakelstation.

Voor meer informatie over dit project en de voortgang van de werkzaamheden verwijzen wij u graag maar de website van Windpark Zeewolde of de website van Dijkstra Energie.

Meer weten?

Jouke van Dijk

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. jvandijk@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Opstellen uitvoeringsontwerp (U.O.)
  • Bouwrijp maken
  • Grondwerk en rioleringswerk
  • Heiwerkzaamheden en betonwerkzaamheden
  • Hekwerk en toegangspoort
  • Terreinverhardingen

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl