Werken bij
Asfaltonderhoud Kampen

Frezen en opnieuw asfalteren van 17 wegen in de gemeente Kampen

Koninklijke Sjouke Dijkstra heeft in opdracht van gemeente Kampen het asfaltonderhoud voor 2016 uitgevoerd. Het werk bestond hoofdzakelijk uit het frezen en opnieuw asfalteren van 17 wegen verspreid door de hele gemeente Kampen. Daarnaast zijn diverse slechte plekken in asfaltwegen plaatselijk hersteld met nieuw asfalt, zijn slijtlagen aangebracht, bermen hersteld en zijn op diverse plaatsen markeringen opnieuw aangebracht.

Meer weten?

Ronald Faber

Ronald Faber

Bedrijfsleider
T. 0594 55 24 00
E. rfaber@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

Uitdaging
De grote uitdaging van het werk was dat het binnen een relatief korte termijn uitgevoerd moest worden. Na gunning (22 augustus) moest het werk binnen 30 werkdagen opgeleverd worden. Dit had te maken met het feit dat slijtlagen voor 15 september aangebracht moeten zijn. Daarnaast kan na de genoemde 30 dagen het weer invloed hebben op de kwaliteit van het werk.
 
Door een strakke maar beheersbare planning zijn de werkzaamheden van alle 17 wegen binnen 15 werkdagen, behoudens het afwerken van bermen, uitgevoerd. In totaal is er circa 6000 ton asfalt verwerkt. Door de relatief korte doorlooptijd hebben wij aan de opdrachtgever laten zien dat wij onder tijdsdruk in staat zijn om kwaliteit te leveren!

Rioolwerkzaamheden
Naast het herstellen van diverse asfaltwegen heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra de Schoolsteeg in ’s-Heerenbroek opnieuw ingericht. Hierbij is een nieuw regenwaterriool aangebracht zodat het regenwater gescheiden wordt van het vuilwaterriool. De rioolzuiveringsinstallatie wordt hierdoor ontlast en wordt naast wateroverlast voorkomen dat tijdens intense buien het vuilwater via een overstort in omliggende sloten terechtkomt. Tevens zijn er nieuwe en grotere parkeerplekken gerealiseerd. In de bestaande situatie stond een geparkeerde auto half in het parkeervak en half op de weg.  Hierdoor reed vracht- en landbouwverkeer deels over het trottoir, wat regelmatig zorgde voor onveilige verkeerssituaties. Om grotere parkeervakken te realiseren, is het trottoir aan één zijde van de weg gerealiseerd. In de bestaande situatie was aan weerszijden van de weg een trottoir aanwezig. Door één trottoir te laten vervallen, is deze ruimte benut voor de nieuwe en grotere parkeervakken.

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl