Werken bij
Asfalteren Play & Skatebaan in Grou

Realisatie recreatief terrein voor sport in alle seizoenen

In opdracht van aannemingsbedrijf Sjoerd Tjepkema Infra & Machineverhuur B.V. heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra het asfalt aangebracht voor de realisatie van een Play & Skate baan te Grou.

Op deze unieke locatie komen verschillende sporten samen. Het plan voor deze multifunctionele sport- en spel-accommodatie is opgesteld voor en met de jeugd uit Grou. De uitdaging voor het asfaltteam zat met name in de wijze van aanvoer en het aanbrengen van het asfalt. Tevens is de maatvoering bij dergelijke banen erg belangrijk. In de zomer kan men de baan gebruiken voor inline skaten en in de winter kan bij vorst de baan onder water worden gezet en kan er geschaatst worden.

De werkzaamheden zijn door ons asfaltteam succesvol uitgevoerd. De opdrachtgever heeft aangegeven erg tevreden te zijn over het eindresultaat.

Juli 2018 is Tjepkema begonnen met de grond- en funderingswerkzaamheden voor de baan. In oktober heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra de asfaltverharding aangebracht. Zie voor een tijdlijn van de werkzaamheden de website van de Play & Skate: https://www.play-skate-grou.nl/ .

Op de Play & skate in Grou kunnen straks de volgende sporten worden beoefend:

Op het Play Court:

  • Basketbal / korfbal / handbal
  • Pleintje voetbal / Winterdag bij vorst een krabbel ijsbaantje
  • Inline skate hockey / Rolstoel hockey / rolstoel basketbal

Op het Skate Court:

  • BMX
  • Skate boarden, free style steppen.

Op de Skeelerbaan van 200 meter:

  • Inline skaten
  • Winterdag bij vorst schaatsen
  • Loopnummers sprint, kogelstoten en speer- en discuswerpen

Meer weten?

Willem-Gerrit van den Bosch

Uitvoerder
T. 0594 55 24 00
E. wvandenbosch@sjoukedijkstra.nl

Werkzaamheden

  • Leveren en aanbrengen asfaltverharding;
  • Aanbrengen van een onderlaag, tussenlaag en deklaag asfalt.

Wij weten de weg

Koninklijke Sjouke Dijkstra bestaat al meer dan 130 jaar. Het motto van oprichter Sieger Dijkstra houdt ons nog altijd scherp: ‘Waar we eens zijn geweest, moeten we altijd terug kunnen komen.’ We hechten veel waarde aan een goede relatie met onze opdrachtgevers. Dus hanteren we strenge kwaliteitsnormen, bedenken we hoogwaardige oplossingen en opereren we altijd zo proactief mogelijk. Door onze kennis en ervaring maximaal in te zetten, leveren we een belangrijke meerwaarde aan het succes van projecten van onze opdrachtgevers. Deze meerwaarde zoeken wij ook in de samenwerking met partners. Door innovatie vooruit. Wij weten de weg.

Participaties

Asfalt Kennis Centrum

Het Asfalt Kennis Centrum (AKC) is opgericht door MKB infrabedrijven uit de sector asfaltwegenbouw. Het AKC wordt gevormd door twaalf bedrijven met eigen asfaltproductielocaties verspreid over heel Nederland. Het doel van de organisatie is kennis toegankelijk te maken voor de leden. Grote aannemers hebben eigen researchmogelijkheden die kleinere bedrijven missen. Het Asfalt Kennis Centrum zorgt ervoor dat kennis gedeeld kan worden én dat ook de kleinere bedrijven meer mogelijkheden hebben tot het uitvoeren van onderzoek.

Asfalt Kennis Centrum
Akroh Slijtlagen: Secret agency tegen veroudering asfalt

Akroh is een uniek en ambitieus zelfstandig bedrijf in het realiseren van optimale slijtlaagconstructies. Jaarlijks voorziet Akroh meer dan een miljoen m2 asfalt van slijtlagen. Op het gebied van performanceslijtlagen zijn grote stappen gezet. Deze slijtlagen worden ingezet om veroudering van asfalt tegen te gaan en deze te verduurzamen. De grote drijfveer achter het bedrijf Akroh is dan ook het begrip duurzaamheid. Mensen op een andere manier laten nadenken over problemen en mogelijkheden in het asfaltonderhoud. Zo pakt Akroh innovatief slijtlagen aan.

Akroh Slijtlagen: Secret agency tegen veroudering asfalt
Asfalt Productie Westerbroek

Koninklijke Sjouke Dijkstra deelt de asfaltproductielocatie in Westerbroek met collega-aannemers en produceert op deze wijze zelf het asfalt waarmee wordt gewerkt. Er kunnen verschillende soorten asfalt worden geproduceerd door variatie in de samenstelling voor onder andere de toepassing op wegen, bedrijventerreinen, recreatieterreinen en fiets- en wandelpaden.

Asfalt Productie Westerbroek

Certificering

Participaties

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl