Werken bij

5000 m² aan overkapping voor APW

Samen met KWS Infra, Koninklijke Oosterhof Holman en Roelofs deelt Koninklijke Sjouke Dijkstra de Asfalt Productie Westerbroek (APW). APW produceert jaarlijks verschillende soorten asfalt, van onderlagen tot deklagen. Begin juni 2020 zijn we begonnen met het bouwen van een grote overkapping over een deel van het buitenterrein. Hier liggen grote hoeveelheden zand, grind, steenslag en freesasfalt in de buitenlucht te wachten tot het verwerkt kan worden tot asfalt. Om deze mineralen droger te kunnen opslaan bouwen we nu een overkapping.

Omdat de mineralen buiten liggen, worden deze vochtig. Voordat ze verwerkt kunnen worden in het asfalt, moeten de mineralen eerst drogen. Met een overkapping over de mineralen, hoeft er minder energie in het drogen gestopt te worden voordat deze materialen mee kunnen in de productie. Dit levert een energie- en CO₂-besparing op. Voor de overkapping is een drainagesysteem van grove steenslag en open asfalt aangebracht als vloer. Hierdoor kan het aanwezige vocht dat zich onderin een bult zand bevindt weglopen en is het materiaal nog droger. Als de overkapping klaar is hebben we zo’n 5000 m² aan overdekt vloeroppervlak tot onze beschikking!

Bekijk alle berichten

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Koninklijke Sjouke Dijkstra realiseert projecten in grond-, weg- en waterbouw. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken, zodat we onze opdrachtgevers serieus kunnen ontzorgen en met onze specifieke kennis het verschil kunnen maken.

Vestiging Leek

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 00
E. info@sjoukedijkstra.nl